top_banner

Waarom is GG Scandinavian Crispbread zo geschikt voor gebruik bij een Low Carb Dieet?


Het goede van vezels

Vooral aan de onbewerkte tarwezemelen, die behoren tot de groep voedingsvezels, heeft de cracker zijn goede eigenschappen te danken. Ze stimuleren de spijsvertering en voorkomen verstopping. De vezels neutraliseren het zuur in de maag, wat een gunstig effect heeft op het voorkomen van maagzweren. De vele vezels geven een vol gevoel en blijven gedurende een lange tijd in de maag. Dit voorkomt hongergevoel en de trek in verkeerde tussendoortjes. Vezelrijke voeding heeft een gunstig effect op het cholesterol gehalte in het bloed en stimuleert de opname van vitamines en mineralen.

De 85% onbewerkte tarwezemelen in een Scandinavian Bran Crispbread cracker vallen onder de groep koolhydraten die door het lichaam zeer langzaam worden opgenomen. Zelfs zo langzaam dat ze het lichaam via de natuurlijke weg hebben verlaten voor ze in het bloed opgenomen zijn. Dit betekent dat de crackers nauwelijks de bloedsuikerspiegel beÔnvloeden. Daarnaast bevorderen de crackers de stoelgang en zijn ze een ideale basis voor allerlei toepassingen.

belegdecrackers

Zelfs in de eerste fase van een Low Carb Dieet kunnen de crackers (met mate) gegeten worden.

Het eten van vezels is erg belangrijk voor de gezondheid. In onze westerse maatschappij is het eten van vezels niet meer vanzelfsprekend. Veel gemaksvoedsel bevat nauwelijks vezels, zodat we met moeite aan de aanbevolen hoeveelheid van 30 tot 40 gram per dag komen. Vezels stimuleren de spijsvertering en voorkomen verstopping. Vezels neutraliseren het zuur in de maag, wat een gunstig effect heeft op het voorkomen van maagzweren. De vele vezels geven een vol gevoel en blijven gedurende een lange tijd in de maag. Dit voorkomt hongergevoel en de trek in verkeerde tussendoortjes. Ze binden de cholesterol uit de voeding en voeren deze af via de stoelgang. Doordat deze cholesterol niet wordt opgenomen vermindert het cholesterolgehalte in je bloed. Vezels zijn tevens een goede voedingsbodem voor bepaalde bacteria. Een goed ecologisch evenwicht is van groot belang voor een goede weerstand, een efficiŽnte opname van nutriŽnten, mineralen & vitamines alsmede het voorkomen van voedselintolerantie.

Hoe kan GG Scandinavian Bran Crispbread het gewichtsverlies bevorderen?

Behalve dat het eten van vezelrijke producten (zoals de Scandinavian Bran Crispbread) de gezondheid positief beÔnvloedt, kan het tevens het gewichtsverlies bevorderen. Vezels worden door het spijsverteringsstelsel niet afgebroken waardoor ze geen calorieŽn leveren. Echter, omdat vezel water absorbeert, biedt het een "vol" gevoel.

Voorbeeld: het eten van een appel (die rijk is aan vezels) geeft meer vulling dan het drinken van 4 gram appelsap, hoewel beiden een gelijk aantal gelijk aantal calorieŽn bevatten.

Voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte geven ook vaak meer behoefte aan kauwen, waardoor de maaltijd meer voldoening geeft dan een maaltijd zonder vezels. Omdat de Scandinavian Bran Crispbread cracker nauwelijks koolhydraten en maar weinig calorieŽn levert is het bij uitstek geschikt voor een Low Carb dieet.

Disclaimer: De inhoud van deze site alsmede de inhoud van alle andere uitingen van Dieet Support Nederland op internet is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Dieet Support Nederland kan echter geen garanties geven met betrekking tot de aard, juistheid of de inhoud van deze informatie. Dieet Support Nederland is niet aansprakelijk voor eventueel voorkomende onjuistheden of schade dan wel voor de gevolgen van het gebruik van de betreffende informatie, vrijblijvende adviezen of producten. De site is zorgvuldig opgesteld volgens de richtlijnen van Low Carb dieten. Het gebruik van de informatie, vrijblijvende adviezen of producten is geheel voor verantwoordelijkheid van de gebruiker. De eigenaren van Dieet Support Nederland kunnen nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor schade die optreedt aan gezondheid ten gevolge van het opvolgen van vrijblijvende NIET medische adviezen en het gebruik van de producten.